WalkOn Reaction ortoza za pomoć kod dorzalne fleksije

Pruža potporu i koljenom zglobu

Osobe s trajno oslabljenom dorzalnom fleksijom ovise o medicinskim pomagalima koja podižu njihovo stopalo za vrijeme hodanja.

To je upravo ono što radi ortoza WalkOn Reaction. Ona pomaže pri podizanju stopala za vrijeme faze njihanja te na taj način ponovno čini hod sigurnim i umanjuje opasnost od spoticanja i padanja. Vrh stopala više ne zapinje za manje prepreke i neravno tlo lako kao prije.

Zahvaljujući svom posebnom dizajnu, ortoza WalkOn Reaction također pruža potporu koljenom zglobu. U slučajevima u kojima su mišići za spuštanje stopala također oštećeni, možete imati koristi i od visoke razine povrata energije ortoze što se aktivira za vrijeme faze prihvaćanja opterećenja stopala. Ponovno možete hodati prirodno.

Prednji zaštitni element

Uz prednji zaštitni element, ortoza WalkOn Reaction ne samo da podiže stopalo već i pruža potporu koljenom zglobu.

Ljuska za potkoljenicu s jastučićem

Jastučić ortoze nalazi se na ljusci za potkoljenicu. Izrađen je od materijala koji regulira temperaturu (Outlast) i jednostavno se postavlja na nogu pomoću trake s čičkom. Prednosti za korisnika proizlaze iz poboljšane higijene i osjećaja udobnosti za vrijeme nošenja.

Medijalna opruga

Zahvaljujući medijalnoj opruzi, ortoza WalkOn Reaction čuva energiju tijekom faze oslonca na petu te je ponovno oslobađa tijekom faze prihvaćanja opterećenja stopala. Također omogućuje visoku razinu povrata energije.

Podloga za stopalo

Podlogom za stopalo osigurava se fleksibilna faza prihvaćanja opterećenja stopala za vrijeme hodanja.Prednosti vidljive na prvi pogled

Prirodniji hod

Ortoza WalkOn Reaction omogućuje gotovo u potpunosti pravilan fiziološki hod. Ovisno o tome u kojoj se fazi ciklusa hoda nalazite, putem posebne strukture ortoze (zaštitni prednji element) pruža se potpora prilikom ekstenzije i fleksije koljena. Vaš obrazac hoda postaje prirodniji.

Manje kompenzacijskih pokreta

Kompenzacijski pokreti mogu dovesti do znakova trošenja. Ortoza WalkOn Reaction smanjuje broj takvih pokreta svojom visokom razinom povrata energije. Vaš hod postaje više simetričan budući da ortoza skladišti energiju prilikom oslanjanja na petu te je ponovno oslobađa za vrijeme faze prihvaćanja opterećenja stopala.

Veća sigurnost

Osjećate se sigurnije dok hodate budući da vam ortoza WalkOn pruža potporu i pomaže pri podizanju vašeg stopala za vrijeme faze njihanja. Umanjuje se opasnost od zapinjanja vrhom stopala, npr. za rubove tepiha ili neravno tlo.

Nosite uobičajenu obuću

Ortozu je moguće postaviti u bilo koji komad obuće koji pruža potporu. Trebate se samo pobrinuti da taj komad obuće ima ojačanu petu. Kada stavljate ortozu, trebate postaviti WalkOn u obuću, a zatim gurnuti stopalo u istu.

Lagana i nemprimjetna

Ortoza WalkOn Reaction je lagana, tanka i nezamjetna ispod odjeće. Uklonjivi jastučić za cjevanicu čini ortozu još udobnijom. Izrađen je od materijala za regulaciju temperature (Outlast) koji smanjuje oslobađanje topline i znojenje.

Robusna i izdržljiva

Ortoza WalkOn Reaction je iznimno robusna i dokazala je svoju izdržljivost putem redovnih ispitivanja i ispitivanja dugoročne funkcionalnosti.

Grupa proizvoda WalkOn

Postoje četiri vrste ortoza WalkOn što omogućuje vašem liječniku ili ortopedskom tehničaru da odabere proizvod koji najbolje odgovara vašem osobnom stanju i ozbiljnosti vaše paralize.

Indikacije

  • Oslabljena dorzalna fleksija uz umjeren spasticitet ili bez njega.
  • Pruža potporu u slučajevima blagih oštećenja mišića za plantarnu fleksiju i u slučajevima blažih poteškoća ekstenzije koljena (npr. kontinuirana bol u ekstenzorima koljena tijekom dužih razdoblja stajanja ili hodanja).

Indikacije se često javljuju nakon kapi, traumatske ozljede mozga, multiple skleroze, kod neuromuskularne atrofije ili paralize peroneusa.


Slični proizvodi