Genu Arexa ortoza za koljeno čvrstog okvira

Siguran povratak svakodnevnim aktivnostima

Savršeno prilagođen za vašu svakodnevnicu

Kirurške zahvate često nije moguće izbjeći nakon ozljeda ligamenata koljena, a najčešće su pogođeni prednji križni ligamenti. Nakon zahvata ili u sklopu konzervativne terapije bez kirurškog zahvata, ortoza za koljeno čvrstog okvira Genu Arexa stabilizira koljeno za vrijeme procesa zacjeljivanja i sprječava nepoželjne pokrete. Ona također dozvoljava kontrolirani prijelaz na podnošenje čitave težine. Rana mobilizacija najbolji je način kojim se omogućuje da se već nakon kratkog vremenskog razdoblja čitava težina može sigurno prebaciti na koljeno.

Liječnici već duži niz godina propisuju ortozu za koljeno čvrstog okvira Genu Arexa. Njezin funkcionalni dizajn već je nekoliko puta međunarodno nagrađivan. Ortotičar može prilagoditi ortozu vašim individualnim potrebama u samo nekoliko jednostavnih koraka. Zahvaljujući svojoj čvrstoj konstrukciji i izuzetnoj udobnosti za vrijeme nošenja, ortoza za koljeno čvrstog okvira Genu Arexa odličan je izbor kojim se ispunjavaju svi zahtjevi za svakodnevnu mobilnost.

Meki umetak za tibiju

Anatomski oblikovani meki umetak za tibiju žuljeve na potkoljenici i istovremeno sprječava neželjena okretanja (rotacijska gibanja).Upravo poslije operacije može biti potrebno posebno zaštiti određene dijelove. Stoga je meki umetak za tibiju podesiv po visini.

Kopče na čičak

Zahvaljujući praktičnim kopčama na čičak ortozu s tvrdim okvirom možete postaviti na nogu i ugodno ju zatvoriti. Na taj je način posebno jednostavno postaviti i skinuti ortozu.

Trake

Radi lakšeg postavljanja i skidanja ortoze pojasevi su numerirani redoslijedom kojim ih je potrebno zatvoriti.

Plastične ljuske

Plastične ljuske automatski se prilagođavaju obliku noge prilikom pritezanja pojaseva i odgovorne su za ugodan komfor nošenja.Prednosti vidljive na prvi pogled

Sigurnost nakon kirurškog zahvata

Nakon kirurškog zahvata, transplantirani dio još uvijek nije u mogućnosti podnijeti jednake težine kao i ranije. Međutim, temeljno istraživanje pokazalo je da se transplantirani dio u tom razdoblju može zaštiti ortozom za koljeno kao što je Genu Arexa. Vaš liječnik ili ortopedski tehničar može ograničiti opseg pokreta u samo nekoliko jednostavnih koraka te ga nakon toga postupno povećavati. Širina koljena također je individualno podesiva, na primjer, moguće je prilagoditi ortozu oteklini na koljenu.

Brže se vratite u formu

Nakon ozljede, želite se što je moguće prije riješiti poteškoća. Što prije dođete u mogućnost ponovno pomicati koljeno - naravno uz savjetovanje s vašim liječnikom - prije ćete moći podnositi normalnu težinu. Ortoza za koljeno Genu Arexa pruža vam potrebnu sigurnost i ublažava potencijalni strah od nepravilnih pokreta nakon ozljede ligamenta. To vam pomaže da se pouzdate u svoje koljeno te vam omogućuje da ponovno obavljate svakodnevne aktivnosti kao i prije.

Postavljanje ortoze

Za vrijeme svakodnevne uporabe, mnogi pacijenati posebno cijene osjećaj ugodnosti koji im pruža ortoza za koljeno Genu Arexa. Ortoza se vrlo jednostavno postavlja i skida. Zahvaljujući konceptu frontalnog kontakta, ne morate navlačiti ortozu poput nogavice. Sve što trebate napraviti je postaviti ortozu za koljeno Genu Arexa preko noge i pričvrstiti ju pomoću traka s čičkom. Kako biste se lakše snašli, remeni su brojčano označeni onim redoslijedom kojim se moraju pričvrstiti.

Optimalno podešavanje

Ortozu za koljeno čvrstog okvira Genu Arexa moguće je prilagoditi posebno za vas. Plastične ljuske automatski se prilagođavaju obliku vaše noge, u svrhu najveće moguće razine udobnosti nošenja.

Nagrađivani dizajn

Ortoza za koljeno čvrstog okvira Genu Arexa lagana je i gotovo nevidljiva ispod odjeće zahvaljujući svom tankom dizajnu koji prianja uz tijelo. Ortoza je zbog svog tankog dizajna već nekoliko puta međunarodno nagrađivana, a 2008. godine zaslužila je najvišu službenu nagradu za dizajn u Njemačkoj: zlatnu nagradu German Design Prize

Program vježbanja

Ako ne postavljate uobičajenu količinu opterećenja na koljeno nakon ozljede ili kirurškog zahvata, možete izgubiti na mišićnoj snazi. Nestabilnosti mogu dovesti do poteškoća u održavanju ravnoteže. Ciljani program vježbanja potpomaže vaše zbrinjavanje ortozom za koljeno Genu Arexa i ciljano pomaže ponovno izgraditi vašu muskulaturu. Također vježbate i održavanje ravnoteže. Vježbe započinju u prvom tjednu i podijeljene su u tri faze, a možete ih svakodnevno izvoditi kod kuće. Međutim, važno je da prije početka vježbanja porazgovarate s vašim liječnikom ili terapeutom i razjasnite jeste li spremni za to.

Možete pronaći program vježbanja u odjeljku s uputama za preuzimanje, u brošuri za pacijenta.

Indikacije

Bol u koljenu uz ozbiljnu ili složenu labavost ligamenta i/ili snažan osjećaj nestabilnosti, uz opciju ograničenja opsega pokreta.

  • Ruptura prednjeg (ACL) i/ili stražnjeg križnog ligamenta (PCL) i rekonstrukcija
  • Nestabilnost koljenog zgloba (ACL, PCL, MCL, LCL)
  • Ozljede kolateralnog ligamenta
  • Postoperativnna stabilizacija/ograničenje pokreta meniska
  • Osteoartritis koljena
  • Reumatoidni artritis


Slični proizvodi