Učenje za život svakoga dana

Everyday activity seat

Everyday Activity Seat pruža potporu djeci od jedne do 18 godina u svim svakodnevnim situacijama. Zahvaljujući njegovim brojnim mogućnostima i dodacima, pomagalo se može koristiti za ispravljanje brojnih slabosti posturalne muskulature i za vježbanje osjetila.

Zdjelični pojas u 4 uporišne točke na pomagalu Everyday Activity Seat osigurava optimalno pozicioniranje zdjelice. Sjedište također dolazi s dodatnim mogućnostima za prilagodbu glave, trupa, nogu i stopala.

Kada se postigne optimalna posturalna stabilnost i udobnost, djeca mogu učinkovito i bez većih ograničenja micati ruke i šake.

Kako se visina pomagala Everyday Activity Seat može prilagoditi od razine poda do razine stola (hi-lo mobilno podvozje), razne aktivnosti su jednostavnije i manje naporne - na primjer igranje, jedenje, čitanje, pisanje i razgovor s prijateljima u razini očiju.

Posebno su uska tako da se mogu smjestiti bilo gdje u kući. Djeca posebno uživaju u svijetlim bojama i udobnom dizajnu.

Everyday Activity Seat lako se prilagođava pa se može prilagoditi na rast ili fizičke promjene vašeg djeteta - u samo nekoliko koraka.

Potpore za zdjelicu

Možete prilagoditi širinu sjedišta uz pomoć mekih podstavljenih potpora za zdjelicu. One pružaju dodatnu stabilnost i veću udobnost.

Zdjelični pojas za posturu

Zdjelični pojas u 4 uporišne točke može se prilagoditi kako bi osigurala sigurna, stabilna potpora za držanje tijela tijekom sjedenja. Podstava osigurava veću udobnost. Možete ju prilagoditi da tijelo vašeg djeteta ostane na sredini pomagala.

Meki abdukcijski klin

Meki, presvučeni abdukcijski klin održava razmak između nogu, ukoliko je to potrebno

Mobilno podvozje podesivo po visini

Hi-lo podvozje nudi širok raspon podešavanja visine. To dopušta djetetu da sjedi vrlo nisko, primjerice u krugu u školi, ili vrlo visoko, primjerice za stolom prilikom jela. To se može lako postići uz pomoć papučice kojom se upravlja nogom.

Zaobljeni naslon za glavu

Visina i dubina podesivog naslona za glavu mogu se prilagoditi potrebama djeteta. Naslon za glavu poboljšava držanje gornjeg dijela kralježnice. Ovisno o potrebama, također nudimo ravan naslon za glavu ili ravan naslon za glavu s bočnim potporama.

Podesive potporne sandale

Moguće je prilagoditi visinu i nagib hi-lo ploče oslonca za stopala. Ploča oslonca za stopala može se u potpunosti sklopiti kako bi dijete lakše izašlo iz pomagala. Ploča je dostupna u metalnoj ili drvenoj izvedbi.

Potporne sandale dubinom i nagibom lako se prilagode svakom djetetu. Možete i povećati visinu uz pomoć dodatnih podizača potpornih sandala (nije prikazano)

Raznolike bočne potpore

Svako je dijete drugačije građeno i zahtijeva jedinstvenu potporu. Zbog toga je za pomagalo Everyday Activity Seat dostupan veliki izbor bočnih potpora s podesivim nagibom i visinom. One podupiru trup, omogućuju stabilnu potporu za gornji dio tijela te također usmjeravaju ruke, ako je primjenjivo. Standardne potpore, kao i sklopive ili složene bočne potpore, osiguravaju pravu razinu potpore za gotovo svako dijete.

Promjena nagiba sjedišta

Nagib sjedišta može se prilagoditi čak i dok je dijete u pomagalu, primjerice moguće je nagnuti sjedalo unatrag kada se dijete želi odmoriti ili naprijed kako bi se olakšalo ustajanje.

Naslon za leđa je podesiv.

Naslon za leđa prilagođava se djetetu. Visina i nagib individualno su prilagodivi. Nagib naslona za leđa može se povećati za odmor, primjerice nakon obroka ili se može smanjiti kako bi se potpomogla kontrola trupa i glave. U predjelu zdjelice mogu se postaviti jastučići za potporu neutralne pozicije zdjelice ili one nagnute naprijed.Što je posebno kod mene

Optimalno držanje i stabilnost

Dodatna potpora zdjeličnog pojasa prednost je za djecu koja trebaju umjerenu posturalnu kontrolu. Stabilnost zdjelice temelj je za cjelokupno držanje. Zdjelični pojas 4 uporišne točke na pomagalu Everyday Activity Seat osigurava optimalno pozicioniranje zdjelice.

Hi-lo mobilno podvozje, kontinuirano podesivo (opcionalno)

Hi-lo mobilno podvozje kontinuirano se prilagođava trenutnim zahtjevima, uz korištenje praktične papučice, primjerice za aktivnosti koje se odvijaju više, za stolom, ili niže, bliže podu.

Jednostavna prilagodba i boje primjerene za djecu

Pomagalo Everyday Activity Seat lako se prilagođava rastu i fizičkom razvoju. Dostupno je u kombinaciji tri boje koje su primjerene za djecu i udobnog je dizajna.

Tehnički podaci

Tehnički podaci Veličina 1 Veličina 2 Veličina 3
Približna dob 1 – 6 godina 5 – 12 godina 11 – 18 godina
Maks. težina korisnika 30 kg 50 kg 100 kg
Dubina sjedišta 150–280 mm 230–380 mm 340–440 mm
Širina sjedišta 160–280 mm 260–380 mm 340–440 mm
Visina sjedišta (hi-lo mobilno podvozje) 250–600 mm 320–600 mm 450–600 mm
Visina sjedišta, osnovno mobilno podvozje 450–600 mm
Visina leđa 300–400 mm 400–520 mm 450–630 mm
Duljina potkoljenice 150–250 mm 280–450 mm 280–450 mm
Visina oslonca za ruke 150–250 mm 150–250 mm 180–325 mm
Prilagodba nagiba sjedišta -10° do +30°
Prilagodba nagiba koljena -10° do +50°


Slični proizvodi