Ventus

Svestrana invalidska kolica za aktivne korisnike

Ventus

Zahtjevi vezani uz invalidska kolica razlikuju se kao i njihovi korisnici.

Dok je za nekoga važna lagana i kompaktna konstrukcija, drugoj osobi važniji će biti dizajn i boja. Neki se pak fokusiraju na udobnost i upravljanje, ali ima jedna stvar koja je svima zajednička: želja za najboljom mogućom mobilnosti i samostalnosti u svakodnevnom životu. Nezavisni i slobodni da se bave svojim interesima – uvijek i svuda.

S modelom Ventus uspjeli smo proizvesti invalidska kolica koja ispunjavaju sve navedene želje. Kao u potpunosti podesiva invalidska kolica s čvrstim okvirom za aktivnu uporabu, s okvirom koji je izrađen sukladno potrebama te uz sveobuhvatan izbor opcija koje omogućuju njihovu raznovrsnu uporabu, ova invalidska kolica su uistinu svestran i pouzdan pratitelj u vašem svakodnevnom životu.

Na slici je prikazana posebna oprema.

Otvoreni dizajn okvira

Zahvaljujući otvorenom dizajnu okvira za koji nije potrebna potporna prečka, možete jednostavno ukrcati model Ventus u svoje vozilo. Ako uklonite stražnje kotače, možete također staviti svoja invalidska kolica na putničko sjedalo.

Odmak prednjeg dijela okvira

Verzija prednjeg dijela okvira s odmakom osigurava dobro pozicioniranje nogu i kontrolu, a uz to prednji dio invalidskih kolica čini užim.

Kontinuirano podesiva glava kotačića

Podvozje modela Ventus omogućuje vam da fino podesite postavke, čime osiguravate optimalnu stabilnost prilikom usmjeravanja te na taj način pouzdano sprječavate klimanje kotačića za vrijeme kretanja nizbrdo, od čega se često strahuje.

Zaštita odjeće

Zaštitni rub postraničnog panela štiti vašu odjeću od nečistoća.

Natural Fit obruči

Ovi zaobljeni obruči posebno oblikovani za pridržavanje omogućuju vam veću kontaktnu površinu prilikom vožnje i kočenja. Također su blagi prema vašim dlanovima.

Držači za osovine različitih duljina

Držač osovine koji je dostupan u različitim duljinama, ne samo da regulira nagib sjedišta, već se može i kontinuirano podešavati u odnosu na okvir kako bi se promijenila točka prevrtanja invalidskih kolica.Prednosti vidljive na prvi pogled

Uvijek u pokretu

Konstantno se krećete, dopuštate mislima da lutaju – bez da razmišljate o invalidskim kolicima.

Samo uđite

Zahvaljujući svojoj kompaktnoj transportnoj veličini, možete i sami na jednostavan način ukrcati svoj model Ventus – i to ne samo u kombi ili karavan.

Potpuno opuštanje

Uživajte u životu, postignite ciljeve koje ste si postavili i sudjelujte u rekreativnim aktivnostima: pomoću modela Ventus proširujete svoj osobni radijus kretanja.

Action hero

Ne, ne morate sudjelovati u svakom sportu sa svojim modelom Ventusom – ali on će vas dovesti tamo gdje se odvija sva akcija.

eSupport omogućuje potporu gdje god da se nalazite

Sva potpora koja vam je potrebna uz najveću moguću razinu neovisnosti. Proširen raspon aktivnosti zahvaljujući pojedinačnom pomoćnom pogonu za invalidska kolica na ručni pogon.

Tehnički detalji

Pozicioniranje u invalidska kolica

Svatko ima svoje vlastite zahtjeve kad su u pitanju udobnost potpore i sjedišta. Podesive presvlake naslona za leđa i podešavanje nagiba omogućuju vam mnoštvo različitih mogućnosti za optimalno pozicioniranje.

Fino podešavanje vožnje

Nalaze li se radijus okretanja, točka prevrtanja i nagib sjedišta na vrhu vašeg popisa želja kad su u pitanju postavke vaših invalidskih kolica? Model Ventus ima brz i praktičan sustav za podešavanje koji omogućuje preciznu prilagodbu u skladu s vašim potrebama.

Pouzdanost se može mjeriti

Naše jamstvo kvalitete ide čak i iznad uobičajenih standarda za ispitivanje. Zbog toga smo izložili model Ventus najtežim uvjetima prilikom ispitivanja, iz čega je on izašao kao pobjednik.

Viša razina personaliziranosti na vaš zahtjev

Ako želite dodatno personalizirati svoj model Ventus, nudimo vas opciju prilagođene proizvodnje uz brojne mogućnosti pomoću kojih možete u potpunosti prilagoditi model Ventus svojim vlastitim željama.

Škaraste i sportske kočnice

Horizontalne škaraste ili sportske kočnice nabolje odgovaraju korisnicima s dobrom funkcionalnošću dlanova. Ovi sustavi također ne smetaju za vrijeme bočnih prebacivanja osobe van invalidskih kolica.

Tehnički podaci

Tehnički podaci  
Maksimalna nosivost 100 kg (standardna) / 140 kg (heavy duty verzija)
Neto težina modela sa širinom sjedišta 40 cm x dubina sjedišta 40 cm Oko 12 kg
Širina sjedišta 280–500 mm (heavy duty: 460–500 mm)
Dubina sjedišta 300–500 mm
Visina naslona za leđa 300–500 mm
Visina prednjeg dijela sjedišta 400–540 mm
Visina stražnjeg dijela sjedišta 330–530 mm
Materijal okvira Aluminij

AKCIJA!

Akcijski paket opreme

Uživajte u Ventusu uz akcijski paket opreme: aluminijske bočne stranice zaobljene na kotač, marathon plus 1" gume pogonskih kotača, infinity ultra light naplatci, 4", 5", 6", froglegs mekani prednji kotači.
Preuzmite dokument:

Ventus

Letak


Dodaci


Slični proizvodi